Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Μαριναρισμένες αγκινάρες

Υλικά:

 1 κιλό καρδιές αγκινάρας
 5 κ.σ ελαιόλαδο
 4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
 1/8 κ.γ νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
 2 κ.σ φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
 αλάτι
 1 λεμόνι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις καρδιές αγκινάρας σε μια κατσαρόλα με νερό, περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά. Στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο, και γυρνάμε το τηγάνι για να πάει παντού. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε κουνώντας το τηγάνι μπρος πίσω, για να μην καεί το σκόρδο. Όταν το σκόρδο αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε γρήγορα τις καρδιές αγκινάρας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να κουνάμε το τηγάνι μπρος πίσω. Προσθέτουμε 1 κ.γ αλάτι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και με ένα μεταλλικό κουτάλι ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν οι αγκινάρες να καραμελώνουν. 
Ρίχνουμε τις αγκινάρες σε ένα μπολ σερβιρίσματος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι. 
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου