Υλικά:
1 κιλό γαρίδες
2 αγκινάρες
2 αυγά βραστά
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 λεμόνια
3 - 4 κουταλιές σούπας λάδι
μαϊντανό
αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε κατόπιν το καύκαλο προσεχτικά, για να μείνουν ολόκληρες. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το χνούδι που έχουν εσωτερικά. Κόβουμε το κοτσάνι τους και τις τρίβουμε με λεμονόκουπα. Στη συνέχεια, τις μισοβράζουμε με νερό, λίγο αλάτι και λεμόνι (αν θέλουμε, μπορούμε να τις αφήσουμε και ωμές). Τις κόβουμε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε στη μέση της πιατέλας. Κόβουμε τα αυγά φέτες και τα τοποθετούμε γύρω από τις αγκινάρες. Πάνω στα αυγά βάζουμε τις γαρίδες ολόκληρες και όσες περισέψουν, τις σκορπάμε πάνω στις αγκινάρες. Διαλύουμε τη μουστάρδα με το λάδι και 2 - 3 κουταλιές λεμόνι, τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σάλτσα. Στο τέλος, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό καλοπλυμένο και γαρνίρουμε τη σαλάτα. Οι αγκινάρες με γαρίδες είναι έτοιμες για να τις απολαύσουμε.
1 κιλό γαρίδες
2 αγκινάρες
2 αυγά βραστά
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 λεμόνια
3 - 4 κουταλιές σούπας λάδι
μαϊντανό
αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε κατόπιν το καύκαλο προσεχτικά, για να μείνουν ολόκληρες. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το χνούδι που έχουν εσωτερικά. Κόβουμε το κοτσάνι τους και τις τρίβουμε με λεμονόκουπα. Στη συνέχεια, τις μισοβράζουμε με νερό, λίγο αλάτι και λεμόνι (αν θέλουμε, μπορούμε να τις αφήσουμε και ωμές). Τις κόβουμε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε στη μέση της πιατέλας. Κόβουμε τα αυγά φέτες και τα τοποθετούμε γύρω από τις αγκινάρες. Πάνω στα αυγά βάζουμε τις γαρίδες ολόκληρες και όσες περισέψουν, τις σκορπάμε πάνω στις αγκινάρες. Διαλύουμε τη μουστάρδα με το λάδι και 2 - 3 κουταλιές λεμόνι, τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σάλτσα. Στο τέλος, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό καλοπλυμένο και γαρνίρουμε τη σαλάτα. Οι αγκινάρες με γαρίδες είναι έτοιμες για να τις απολαύσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου