Υλικά:
12 αγκινάρες μέτριες
1/2 κιλό κιμά
150 γραμ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
λίγο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνη
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 σκελίδα σκόρδου
2 μέτρια λεμόνια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια τσαγιού σφικτή μπεσαμέλ
αλάτι - πιπέρι
2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις αγκινάρες μία-μία ως εξής: Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα της κάθε αγκινάρας, κόβετε τις σκληρές άκρες των φύλλων και αφαιρείτε από το μέσον το χνούδι. Τις τοποθετείτε σε μια λεκάνη νερό με χυμό 2 λεμονιών για να μην μαυρίσουν. Στη συνέχεια τις βάζετε σε μια κατσαρόλα και τις βράζετε με το ανάλογο νερό για 15 λεπτά.
Έπειτα ετοιμάζετε τον κιμά ως εξής: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει. Σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέτετε τον κιμά, τη δάφνη, το μαϊντανό, το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ρίγανη, την κανέλα, αλάτι - πιπέρι και αφήνετε να σιγοψηθούν για 30-35 λεπτά. Τέλος γεμίζετε τις αγκινάρες με το μίγμα, τις σκεπάζετε με τη σφιχτή μπεσαμέλ και ψήνετε για 20 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Σερβίρονται ζεστές.
12 αγκινάρες μέτριες
1/2 κιλό κιμά
150 γραμ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
λίγο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνη
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 σκελίδα σκόρδου
2 μέτρια λεμόνια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια τσαγιού σφικτή μπεσαμέλ
αλάτι - πιπέρι
2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις αγκινάρες μία-μία ως εξής: Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα της κάθε αγκινάρας, κόβετε τις σκληρές άκρες των φύλλων και αφαιρείτε από το μέσον το χνούδι. Τις τοποθετείτε σε μια λεκάνη νερό με χυμό 2 λεμονιών για να μην μαυρίσουν. Στη συνέχεια τις βάζετε σε μια κατσαρόλα και τις βράζετε με το ανάλογο νερό για 15 λεπτά.
Έπειτα ετοιμάζετε τον κιμά ως εξής: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει. Σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέτετε τον κιμά, τη δάφνη, το μαϊντανό, το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ρίγανη, την κανέλα, αλάτι - πιπέρι και αφήνετε να σιγοψηθούν για 30-35 λεπτά. Τέλος γεμίζετε τις αγκινάρες με το μίγμα, τις σκεπάζετε με τη σφιχτή μπεσαμέλ και ψήνετε για 20 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Σερβίρονται ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου