Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ομελέτα με αγκινάρες, σύγκλινο και μανούρι

Υλικά:

4 καρδιές αγκινάρες
4κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
4 αυγά
150γρ. σύγκλινο κομμένο σε κύβους
200γρ. μανούρι κομμένο σε κύβους
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι μαύρο τριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τις αγκινάρες με λίγο αλατισμένο νερό και λεμόνι για 10΄ μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε φέτες. Σε ένα τηγάνι βάζετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο τις αγκινάρες και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα πυρέξ, που προηγουμένως έχετε αλείψει τις 2κ.σ. ελαιόλαδο, στρώνετε τις αγκινάρες, το σύγκλινο και το τυρί. Περιχύνετε με τα χτυπημένα αυγά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄. Κόβετε την ομελέτα ζεστή σε κομμάτια σερβίρετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου